Ik heb een blauw hart

Blauw Hart

Ik wil me graag even voorstellen aan je: Mijn naam is Marjolijn en ik ben 23 jaar lang werkzaam geweest bij onder andere de Koninklijke Marechaussee en de Nationale Politie. Ik heb een blauw hart. Mijn hart heeft jarenlang geklopt voor de organisatie, maar ook voor mijn collega’s en de burgers op straat. Vanuit mijn liefde voor mensen, mijn rechtvaardigheidsgevoel, op zoek naar avontuur en gedrevenheid ben ik bij de politie gaan werken. Ik heb hier veel mogen leren.

Niet alleen over de ander, maar vooral over mezelf. In de executieve dienst op straat heb ik veel vrijheid ervaren en het samen door het vuur gaan met mijn maatjes vond ik fantastisch. Altijd kunnen rekenen dat er iemand achter je staat en niets was te gek.

Bij de bereden politie heb ik samen met de paarden een andere manier van samenwerken mogen ervaren. Een dier van 700 kilo in vertrouwen naar een plek brengen wat hij of zij van nature niet uit zichzelf naartoe zou gaan. De connectie die je hebt met dat mooie edele dier en de trots die je voelt als je een mooie inzet gehad hebt.

Bij de bereden politie heb ik mogen leren, door middel van een preventie project, dat de fysieke en mentale gezondheid van de mens met elkaar verbonden is. Na een val van mijn dienstpaard heb ik de overstap gemaakt naar programma Bijzondere Zorg. Een programma voor collega’s met PTSS.

Na alles wat ik geleerd heb de afgelopen jaren is er iets wat mijn hart sneller deed kloppen en dat is de connectie die ik met paarden heb. Ook heb ik ervaren en gezien welk verschil ze kunnen maken voor mensen. Na het volgen van de nodige opleidingen ben ik gestart met mijn eigen bedrijf. Hier begeleid ik mensen in samenwerking met mijn paarden. Dit begeleiden van mensen gebeurt in vrijheid, zonder oordeel op een mooie plek in de natuur waar rust en ruimte is. Ik heb vervolgens afscheid genomen bij de politie om mijn hart te kunnen volgen. Ik ben verder gegaan met mijn eigen bedrijf waarbij ik zeer regelmatig collega’s ontvang omdat ik weet hoe het is om met de poten in de klei te staan. Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn bijdrage.

De politie in beweging

Een veranderende maatschappij, een organisatie die 24/7 in beweging is, invloeden van buitenaf. Al die mensen in de organisatie met hun eigen verlangens en drijfveren. Als er een verandering in zo’n groot systeem mag plaats vinden, dan begint de verandering bij de kern; de mensen in een organisatie.

Dit is voor jou als mens in de politie organisatie:

Neem eens een moment de tijd om naar jezelf te kijken. Als mens, zonder je uniform.

Waarom doe jij wat je doet?

Neem eens de tijd voor bezinning.

Rust.

Eerst jij.

Dan je collega’s en de organisatie.

Jouw passie, jouw drijfveren, jouw blauwe hart.

En misschien mag je dan ook wel naar je eigen ego kijken? Draagt deze bij aan positiviteit in de organisatie? Of heb je dit deel niet meer zo nodig? Ben je aan het leven of over-leven?

Hoe zit het met het oordeel naar jezelf, naar je collega’s, de organisatie en de maatschappij?

Lukt het nog? Kijken zonder oordeel. En ja, ook ik weet dat je soms een beslissing moet maken in een split second op straat. Maar neem ook de tijd om weer mens te zijn. Laat wat vaker dingen los waar je geen invloed op hebt.

Waar je wel invloed op hebt, is je eigen mens zijn. Kan jij aan het einde van de dag je politie-jas  uittrekken? Zodat je je omgeving zonder ‘blauwe bril’ bekijkt? Maar vanuit je hart? Hoe vaak spreek je eigenlijk nog vanuit je hart?

Naar jezelf, maar ook met oprechte aandacht naar de ander. In verbinding met jezelf en met de ander.

Verbinding

Het maakt niet uit welke plek je hebt, of welke schakel je bent in de organisatie. Uiteindelijk hebben jullie het samen te doen en maakt de stoel waarop je zit niets uit. Kijk elkaar maar in de ogen. Jouw omgeving is een spiegel van jezelf. Is er strijd? Kijk dan naar je eigen strijd. Is er geen  verbinding, ga op zoek naar je eigen verbinding. Hoe doe jij dit eigenlijk en wat straal je uit?

Wat wil je eigenlijk graag uitstralen naar de ander? Wat wil je zelf graag ontvangen van de ander?

Bewust-zijn

Nodig jezelf uit om het anders te doen. Dan kan de ander ook op een andere manier op jou reageren.

De echte verandering zit niet in een organisatie. Deze zit in jou.

Als jij verandert, verandert jouw omgeving vanzelf met je mee.

Omdat jij keuzes maakt vanuit je hart, je eigen drijfveren en passie Je mag hierbij je eigen grenzen duidelijk aangeven, voelen wat goed voor jou is. Dit werkt ook door in de organisatie. Maar dit begint bij zelfreflectie, bezinning, acceptatie, loslaten en hiervan leren. Je kan hierbij ook altijd om hulp vragen, hoe moeilijk dat ook kan zijn voor gedreven politie mensen die zelf willen redden. Soms moet je juist zijn, waar het het meeste schuurt.

Neem de tijd voor jou als mens. Juist in deze tijd van afleiding, social media, druk van het presteren. Terug naar jezelf. Jij bent de basis van je eigen fundament. De basis van de organisatie is de mens. De kracht van de mens. Samen werken. Een veilige maatschappij begint bij een veilige politie organisatie en veilige werknemers. Vitaliteit, bundelen van de inzet van gepassioneerde mensen die hun positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij of hierin willen ondersteunen. Deze politie mensen mogen gekoesterd worden. Hier mag oprechte aandacht voor zijn. Ruimte en tijd voor het ontwikkelen van de verschillende kwaliteiten van deze mensen en hier oog voor hebben. De energie en de passie terug brengen naar de basis van de organisatie: De mens.

Warme groet,

Marjolijn