Dan moet ik aan jou denken

Beste Politieagent,

Als ik de krant lees of naar het journaal kijk dan gaat het regelmatig over de politie en dan moet ik aan jou denken. Het moet niet goed voelen als je beelden te zien krijgt van situaties waarbij de politie – volgens een journalist- iets verkeerds gedaan heeft en dat er geen beelden uitzenden van al jullie goede werk. Het geeft een verkeerd beeld en dat is jammer. Het handhaven van het COVID 19 beleid van de overheid lijkt mij een bijna onmogelijke opdracht. Jullie zullen wel vaak in gesprek zijn gegaan met de burgers die het niet meer begrijpen.

Als je in een fijne organisatie werkt dan kun je het er gezamenlijk over hebben en naar oplossingen zoeken. Dit is erg belangrijk, zeker gezien alle nieuwe “vormen van criminaliteit ”waar jullie mee te maken hebben . Ik weet dat de politie een grote reorganisatie heeft doorgevoerd, ik hoop dat deze heeft geleid tot een goede werksfeer en betrokkenheid, dit zullen jullie nodig hebben.

Wat ik de politie gun:
• Fijne werkomgeving waar je gezien en gewaardeerd wordt.
• Omgeving waarbij er alles aan wordt gedaan om jullie veilig te kunnen laten werken.
• De steun en draagvlak en het vertrouwen van overheid ( en maatschappij).

Ik gun mijzelf een politie:
• Die het mij mogelijk maakt om veilig te wonen, internetten en ervoor zorgt dat ik veilig over straat kan.
• Die ervoor zorgt dat Nederland leefbaar blijft, die alle mogelijke delicten ( zoals milieu, criminaliteit) oplost.

Eric