Buiten de bestaande kaders denken stuit vaak op weerstand…

Ben jij een ambitieuze no-nonsens idealist en herken jij je hierin?

Hoe krijg ik mensen in beweging om concreet iets bij te dragen aan een meer duurzame/sociale wereld? Ik kan mij voorstellen dat jij je dit regelmatig afvraagt. Jij bent je er intens bewust van dat we niet langer onze toekomst kunnen verbeteren met veelbelovende woorden. Dit besef raakt jou voor je gevoel soms meer dan anderen. Onze manier van (samen)leven vraagt om een omwenteling en dat gaat nu eenmaal gepaard met maatschappelijk verschuivingen en veranderingen die chaos, instabiliteit en weerstand veroorzaken. Gelukkig zijn er mensen zoals jij. Mensen met een missie die ondanks deze (tegen)krachten door blijven gaan.

Toch voel je continu die druk. De noodzaak om het voor elkaar te krijgen. Iedere keer is het weer een moeizaam proces om met al die verschillende belangen de route te vinden naar een oplossing die bijdraagt aan jouw ideaal. Natuurlijk realiseer jij je dat een bepaalde traagheid onvermijdelijk is en ook nodig is. Zonder wrijving geen glans.

Alleen nu:

  • Voel je dat er veel MEER TE BEREIKEN is dan dat er uitkomt
  • Vraag je je regelmatig af WAT NODIG IS OM MENSEN UIT DE WEERSTAND te halen
  • Word je af en toe MOE(DELOOS) VAN DE TEGENWERKING die je ervaart
  • Heb je soms het gevoel dat je alleen of met een klein team er ALLEEN VOOR STAAT (en dus niet altijd begrepen wordt)
  • Heb je voortdurend te maken met BELANGEN DIE DE BOEL STAGNEREN
  • Gaat het je allemaal TE LANGZAAM

Toch geloof je erin dat jij met jouw impact het voor elkaar kan krijgen om jouw missie te realiseren. Jij kan goed out-of-the-box denken. Jij bent een expert in het zien van nieuwe structuren, oplossingen en kansen binnen complexe uitdagingen, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Bovendien beleef je er ook plezier aan om dingen op een andere manier te doen. Jij bent je ervan bewust dat je met zinvolle zaken bezig bent en dat jij bijdraagt aan iets essentieels. Een wereld met een toekomst.

Jij hebt dus al ijzersterke kwaliteiten in huis om er een succes van te maken. Maar voor je gevoel krijg je mensen moeizaam in beweging. Jij hebt jouw stip op de horizon helder voor ogen, je hebt al vele wegen uitgeprobeerd, alleen veranderen ‘betrokkenen’ continu van richting. Je hebt dus te maken met de “(vaak letterlijk) uiteenlopende beweegredenen” van mensen. Die lijken lang niet zo transparant en makkelijk te doorgronden. Herkenbaar? Weet dan dat er een oplossing is:  jij hebt de mogelijkheid om op het gebied van menselijk gedrag je kennis te vergroten.

Ik ben namelijk van mening dat je geen gedragsexpert hoeft te zijn, zoals een psycholoog, therapeut of coach om de gedragingen van mensen te begrijpen. Het vraagt gewoon een andere en verfrissende kijk op onszelf. Wanneer jij begrijpt hoe wij als mens – vaak vanuit instincten en biologische systemen- reageren, kun jij je daar beter op voorbereiden en dus vooruit komen met jouw missie. Daarnaast is het ook ontzettend boeiend om te ontdekken wat jouw persoonlijke drijfveren zijn en welk verhaal daar achter schuilt. Op die manier ontwikkel je jezelf tot een impactvolle veranderaar.

In mijn hiervoor speciaal ontwikkeld jaarprogramma Vergroot je impact en verdubbel je stuwkracht ga je aan de slag met het vergroten van je kennis over menselijk gedrag, maak je van je ideaal een aantrekkelijke bestemming en leer je hoe je jouw missie van enthousiaste daadkracht kunt voorzien.

Ben jij er klaar voor om je impact te vergroten en wil je goed in kaart brengen wat daarvoor nodig is?
Dan stel ik voor om samen met jou tijdens een gratis vergroot-je-impact-sessie te ontdekken wat dat is en of ik je daarmee kan helpen. Tijdens deze sessie maak ik het zo concreet mogelijk voor je, zodat je er al meteen iets aan hebt.