Over Maaike

Getting lost
is a great way
to find your mission

Mijn missie…


…begon met de droom om mensen te helpen. Als kind beeldde ik mij al helemaal in hoe ik dit ging doen. Ik zou gaan werken bij het Rode ruis als verpleegkundige en rond de hele wereld reizen. Echter tijdens mijn tienerjaren merkte ik dat dit niet helemaal bij mij paste. Dus liet ik mijn ‘missie’ even los. Ik vond de uitdaging in het bedenken en het uitvoeren van strategische marketingplannen, in het opzetten van duurzame relatiebindingprogramma’s en in het aanmoedigen van het gebruiken van een taal die een organisatie menselijk en toegankelijk maakt. Allerlei functies die vroegen om een goede kijk op de beweegredenen van mensen. Wat drijft hen en wat weerhoudt hen. Ook kon ik hierbinnen mijn verbeeldingskracht alle ruimte geven en ik genoot ervan om samen met anderen ideeën naar een hoger niveau te tillen en mensen op een duurzame manier aan bedrijven te (ver)binden. Een feestje! Maar er ontbrak altijd iets. Mijn eigen missie.

In het najaar van 2015 wist ik dat het tijd was en nam ik afscheid van mijn toenmalige werkgever. Het hoe en wat waren nog volstrekt onduidelijk. Maar het verlangen om vorm te geven aan mijn eigen missie was sterker. Ik voelde dat het allersterkst toen ik eind dat jaar in Vietnam op een rotsblok was geklommen, de wind langs mijn haren voelde strijken en mijn blik op de horizon richtte. Ja, ik volgde mijn hart. Bovendien nam ik mijn mooiste wonder mee naar huis. 9 maanden later werd ik moeder van een fantastisch nieuwsgierig en eigenwijs kereltje. (Goh van wie zou hij dat toch hebben…)

Waar MakeYourMission voor staat


Inmiddels is de vorm van mijn missie haarscherp. Het hart van mens en organisatie ‘kloppend’ houden. Kloppend met hun missie. Kloppend met de tijd van nu. Want ‘nu’ vergt van ons als mens, en dus van organisaties, iets anders, iets nieuws, iets fundamenteels, iets van betekenis. Dit vraagt om meer open te zijn over onze gevoelens en onze verlangens. Dit vraagt om meer onbevangen naar elkaar te luisteren en met elkaar het gesprek erover te voeren. En het vraagt om meer te vertrouwen op onze intuïtie omdat niet op alle vragen gelijk een antwoord is te geven. Op die manier wordt onze (gedeelde) missie stevig verankerd in ons dagelijks handelen, vergroten we hiermee onze impact en wordt weerstand met een groter wordend draagvlak omgezet in stuwkracht. Stuwkracht naar een organisatie met een juist kloppend hart. Dat is wat ik doe. Sociale innovatie vanuit het hart.

Wat is sociale innovatie?

Wanneer we ons ergens over ongemakkelijk gaan voelen dan lopen we er vaak eerst voor weg, totdat het ongemak zo groot wordt dat we toch op zoek gaan naar een andere weg, een betere weg die ons vooruit helpt. Maar hoe ontstaat die betere weg dan?

Lees meer


Uitgelichte projecten

De start van een organisatie begint met het verwezenlijken van een intentie vanuit het hart om iets bij te dragen aan de toekomst. Vervolgens ontstaat de vorm die nodig is om de intentie daadwerkelijk om te zetten in actie. Maar wat als de vorm uit de tijd raakt?

Lees meer

Maaike Rotteveel_volg je hart_we need space

Fijne partners

Het voordeel dat ik niet ‘alles’ in huis heb, is dat ik buitenhuis kan bouwen op een mooi netwerk van geweldige en kundige vakmensen. Leer ze hier kennen. De partners waardoor ik nog meer het verschil kan maken.

Lees meer

Anderen over Maaike


Het is heerlijk samenwerken met mensen die iets heel fundamenteel begrijpen en daar ook naar handelen: dat winst maken geen doel is, maar een gevolg. Een logisch gevolg van de niet aflatende investering in authenticiteit, wederzijds respect en menselijke warmte die eraan vooraf gaat. De rente die daaruit voortvloeit, heet meerwaarde. Maar dan wel het soort meerwaarde dat het cijfer onderaan de factuur vele malen overstijgt. Zo heb ik Maaike mogen leren kennen. En daar ben ik verre van rouwig om.

– Karl Raats (Creativiteit Expert)

Maaike ken ik al vele jaren als een bevlogen en betrokken persoon. Bij de eerste kennismaking voel je al meteen de warmte tegenover je. Met haar zachte stem dringt zij haarscherp door tot de kern van wat haar klant bezig houdt. “

– Pim Koegler (Projectadviseur Fysieke Leefomgeving)

“Van Maaike leerde ik dat hart blijft kloppen en vraagt om gehoord te worden. Dat het hart van politiemensen zoekt naar verbinding, en betekenis kan geven aan haar opdracht in de maatschappij, als mens en politiemedewerker. Zo starten we met onze Hartstochtelijke verkenning in de politieorganisatie met het voeren van een dialoog tussen politiemensen en burgermensen, zodat zij op een meer persoonlijke en menselijke manier uiting konden geven aan hun verlangen.”

– Ylona Meurs (Nationale Politie )

“Maaike is enthousiast, betrokken, bevlogen en kan mensen in actie zetten op een verbindende manier. Goed in communicatie, empathisch en letterlijk met het hart 💔 op de juiste plek om mensen en teams verder te ontwikkelen. Ik heb met haar herhaaldelijk samengewerkt en we komen steeds tot resultaat op een hele plezierige manier. Beste talent: luisteren in optima forma en goed in verbinden.”

– Wout Plevier (Innerspective)

“Maaike combineert een natuurlijk empathisch vermogen met oprechte persoonlijke belangstelling. Ook toont ze de moed om complexe zaken kritisch te bevragen met een open houding en oog voor verschillende perspectieven. Niet huiverig om te verdwalen tijdens (zelf)onderzoek vormt zij een sterk motiverende kracht die mens en organisatie aangenaam in beweging brengt. Hiermee heeft zij de essentie van mijn ondernemen weten te raken.

– Ton Baan (Emplayment/MeYouWeDo Transitiekompas)

“De belangrijkste capaciteit die Maaike (in mijn ogen) bezit is dat ze je het gevoel geeft dat je veilig bij haar bent. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Dat maakt dat je je open durft te stellen en ook eerlijk durft te zijn naar jezelf. En dat is eng, maar essentieel, omdat je dan pas tot de kern komt en zaken kunt oplossen.”

– Judith Swaans (Job Coach)


MakeYourMission

Het bureau voor sociale innovatie vanuit het hart

@Maaike Rotteveel 2023
Disclaimer