Projecten & initiatieven

Tot verleden noch toekomst zijn toevlucht nemen. Het komt erop aan volledig aanwezig te zijn bij wat gebeurt.

Karl Jaspers

Welkom in mijn wereld


De start van een organisatie begint vaak met het verwezenlijken van een intentie vanuit het hart om iets bij te dragen aan de toekomst. Vervolgens ontstaat de vorm die nodig is om de intentie daadwerkelijk om te zetten in actie. Maar wat als de vorm uit de tijd raakt en toch in stand wordt gehouden? Misschien raad je het al. De intentie verliest zijn impuls. De vorm beheerst het hart. Het hart klopt niet meer als toen.

Als het niet langer meer klopt, verliest de organisatie haar relevantie voor de omgeving en voelen medewerkers zich minder betrokken, gezien en/of gehoord. Het is tijd om weer te herinneren wat de missie is van de organisatie. Terug naar de intentie om het (hart) weer kloppend te krijgen. Op weg naar een nieuwe vorm die de organisatie weer relevant maakt voor haar medewerkers en haar omgeving. Welkom in mijn wereld: sociale innovatie vanuit het hart.

Meer weten over het sociale innovatie vanuit het hart? Klik hier

Uitgelichte projecten en initiatieven


Nationale Politie – Harstocht

“Hoe we als politie willen werken in de veranderende maatschappij en welke plek de politiemens daarin invult?”

Lees meer


Waterschap – Met hart bij KCC

Menskracht die zorgt voor goed watermanagement kan alleen ontstaan wanneer de betrokkenheid oprecht is doordat deze aansluit bij de persoonlijke ambities/verlangens van de medewerker.

Lees meer


Innerspective – Vlogserie Volg je hart

Hoe doe je dat… je hart volgen? Wat houdt je tegen en hoe kom je in beweging?

Lees meer


MakeYourMind Meetings

Ik houd van gesprekken die mij inspireren om over het leven na te denken. Je ontmoet iemand, je raakt aan de praat en opeens heb je een boeiend onderwerp te pakken. Dàt gevoel! Dat gevoel dat je er helemaal in opgaat en dol enthousiast wordt. Daar gaat het mij om bij MakeYourMind Meetings. Een initiatief dat ik in 2018 heb opgericht.

Lees meer


Anderen over Maaike


“Maaike is enthousiast, betrokken, bevlogen en kan mensen in actie zetten op een verbindende manier. Goed in communicatie, empathisch en letterlijk met het hart 💔 op de juiste plek om mensen en teams verder te ontwikkelen. Ik heb met haar herhaaldelijk samengewerkt en we komen steeds tot resultaat op een hele plezierige manier. Beste talent: luisteren in optima forma en goed in verbinden.”

– Wout Plevier (Innerspective)

Het is heerlijk samenwerken met mensen die iets heel fundamenteel begrijpen en daar ook naar handelen: dat winst maken geen doel is, maar een gevolg. Een logisch gevolg van de niet aflatende investering in authenticiteit, wederzijds respect en menselijke warmte die eraan vooraf gaat. De rente die daaruit voortvloeit, heet meerwaarde. Maar dan wel het soort meerwaarde dat het cijfer onderaan de factuur vele malen overstijgt. Zo heb ik Maaike mogen leren kennen. En daar ben ik verre van rouwig om.

– Karl Raats (Creativiteit Expert)

Maaike ken ik al vele jaren als een bevlogen en betrokken persoon. Bij de eerste kennismaking voel je al meteen de warmte tegenover je. Met haar zachte stem dringt zij haarscherp door tot de kern van wat haar klant bezig houdt. “

– Pim Koegler (Projectadviseur fysieke leefomgeving)

“Maaike combineert een natuurlijk empathisch vermogen met oprechte persoonlijke belangstelling. Ook toont ze de moed om complexe zaken kritisch te bevragen met een open houding en oog voor verschillende perspectieven. Niet huiverig om te verdwalen tijdens (zelf)onderzoek vormt zij een sterk motiverende kracht die mens en organisatie aangenaam in beweging brengt. Hiermee heeft zij de essentie van mijn ondernemen weten te raken.

– Ton Baan (Emplayment/MeYouWeDo Transitiekompas)

“De belangrijkste capaciteit die Maaike (in mijn ogen) bezit is dat ze je het gevoel geeft dat je veilig bij haar bent. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Dat maakt dat je je open durft te stellen en ook eerlijk durft te zijn naar jezelf. En dat is eng, maar essentieel, omdat je dan pas tot de kern komt en zaken kunt oplossen.”

– Judith Swaans (Jobcoach)

“Van Maaike leerde ik dat hart blijft kloppen en vraagt om gehoord te worden. Dat het hart van politiemensen zoekt naar verbinding, en betekenis kan geven aan haar opdracht in de maatschappij, als mens en politiemedewerker. Zo starten we met onze Hartstochtelijke verkenning in de politieorganisatie met het voeren van een dialoog tussen politiemensen en burgermensen, zodat zij op een meer persoonlijke en menselijke manier uiting konden geven aan hun verlangen.”

– Ylona Meurs (Nationale Politie )


MakeYourMission

Het bureau voor sociale innovatie vanuit het hart

@Maaike Rotteveel 2023
Disclaimer