Ik volgde mijn hart

MakeYourMission (MYM) is ontstaan uit een intrinsiek verlangen dat ik al van kinds af aan heb, namelijk mensen helpen. In 2006 heb ik de eerste stap gezet met MYM. Ik had het plan om met MYM kennis en fondsen te verwerven om kleinschalige projecten te helpen hun missie te verwezenlijken. Het jaar daarop vertrok ik naar Oeganda om een guesthouse te helpen opzetten als inkomstenbron voor het weeshuis Mama Jane. Het werd een ervaring die mijn leven enorm verrijkt heeft. Na Oeganda werd het even stil rondom MYM.

Ik zag het als een periode om meer ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Ik maakte mij bedrijfsprocessen eigen, zodat ik beter in staat ben om organisaties hierin bij te staan. Ik leerde leiding te geven aan teams, zodat ik nu nog beter weet wat mensen nodig hebben om te kunnen schitteren. En ik liet mij inspireren door de mensen op mijn pad, zodat mijn kennis over de uitdagingen van deze tijd verbreed en verdiept is.

In het najaar van 2015 wist ik dat het tijd was en nam ik ontslag. Het hoe en wat waren nog volstrekt onduidelijk. Maar het verlangen om MYM weer op te pakken was sterker. Ik voelde mij het allersterkst toen ik in Vietnam op een rotsblok was geklommen, de wind langs mijn haren voelde strijken en mijn blik op de horizon richtte. Ja, ik volgde mijn hart.

Dapper noemde men mij. Net zoals zij mij dapper vonden toen ik naar Oeganda vertrok. Ik ervoer het anders. Beide keren. Het voelde meer aan als een droom die er klaar voor was om in vervulling te gaan. In mijn hart was het al af, alleen zag niemand het nog. Mijn dappere spong had ik al lang genomen vanaf het moment dat ik mijzelf toestond om erover te dromen. Nu leef ik mijn droom iedere dag. Mensen helpen, op de manier zoals ik het allerbeste kan. Mensen helpen hun hart te volgen en met enthousiasme zin te geven aan hun leven. Organisaties helpen hun missie te volgen en met zin, zinvol geld te verdienen.

Ik geloof erin dat wanneer je concreet invulling geeft aan je ‘zinvolle ‘ik, je van grote meerwaarde bent voor een sociale, duurzame en compassievolle samenleving. Een samenleving die bestaat uit alles dat leeft, groeit en bloeit op deze planeet. Een wereld waarin mijn zoontje niet alleen gevoed wordt met schone lucht en voedzaam eten, maar ook met wilskracht en wijsheid.

elephant-onderneem actie

Maar wat houdt ons tegen om te doen wat we belangrijk vinden? Waarom vallen we snel terug in oude patronen? Hoe komen we erachter wat we nu echt willen? Vragen waar velen van ons mee worstelen. Om die redenen heb ik dit jaar een opleiding gevolgd die mij in staat stelt om mensen nog beter te helpen om hun missie te verwezenlijken. Met trots kan ik jullie vertellen dat ik onlangs met succes de opleiding tot gecertificeerd ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) trainer heb afgerond. Deze stijl van coachen is mij op het lijf geschreven en ik weet zeker dat ik hier heel veel mensen blij mee ga maken.

Sinds 2015 heeft het sterke verlangen plaats gemaakt voor een glasheldere missie. Míjn missie om mensen en organisaties te helpen hún missie te verwezenlijken, zodat we samen de wereld zinvol kunnen behouden voor de toekomst. Ik ben dankbaar voor zoveel vertrouwen. Ik weet zeker dat het goed komt!

Wil je weten van ACT voor jou kan betekenen?  Lees dan hier meer over. 

Binnenkort volgt meer informatie over trainingen en de MakeYourMind Meetings die dit jaar op de planning staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *