Wie geeft die blijft

Het lijkt op het eerste gezicht misschien wat tegenstrijdig, maar afgelopen periode heb ik ook hele mooie en hoopvolle inzichten mogen ‘ontdekken’. Kadootjes waren het. Ik nam ze dan ook liefdevol in ontvangst. Want ze waren en zijn nog steeds extra welkom om als mens en als ondernemer positief te blijven. En het leuke van deze inzichtelijke kadootjes is dat ze niet alleen door mij uitgepakt hoeven te worden. Dus graag deel ik enkele kadootjes uit. Aan jou. Misschien heb je er meteen wat aan…

Als de intentie klopt dan past de vorm zich vanzelf aan…
In het begin van deze coronacrisis leek de wereld even helemaal stil te komen staan. Ook bij mij. Ik had het gevoel dat al mijn harde werk voor niks was geweest. Ik twijfelde enorm aan mijzelf. Had ik wel de juiste keuzes gemaakt? Afgelopen weken kreeg ik antwoord op deze vraag. Ja, gelukkig kloppen mijn keuzes nog steeds. Ik maakte ze op basis van wat mijn hart mij ingaf, waardoor de intentie van deze keuzes nog steeds aansluit bij wat ik wil. Wat wel veranderd is, is de vorm waarin het zich uit. Wat ik heb mogen ervaren is dat de vorm zich aanpast aan de behoefte van het hier en nu. De kunst is om daar open voor te staan, ermee te experimenteren en het onbekende als een goede vriend uit de toekomst te zien. Ik heb afgelopen weken dingen mogen doen, die ik voorheen niet op mijn ‘lijstje’ had staan, maar wat mijn hart uiteindelijk wel sneller deed kloppen. Dat is voor mij het ultieme bewijs dat je altijd vertrouwen moet blijven hebben in het volgen van je hart.

Wie geeft die blijft
Ik heb even gedacht dat ik kopje onder ging. Natuurlijk is het nu nog steeds een beetje watertrappelen, maar langzamerhand voel ik weer een bodem onder mijn voeten. Een bodem gebaseerd op vertrouwen afkomstig van fijne relaties. Er wordt wel eens tegen mij gezegd dat ik te veel weggeef. Maar wat ik weggeef is – kort samengevat – mijn aandacht. En wat is daar mis mee…? Mijn onverdeelde aandacht voor de ander. Daarmee leer je diegene echt goed kennen en kun je veel beter aanvoelen wat zij of hij nodig heeft. Hierdoor ontstaat er een band van wederzijds vertrouwen. Vertrouwen dat aan de basis staat van langdurige, hartverwarmende relaties. En wat ik heb mogen ervaren is dat juist die relaties je overeind houden wanneer je dreigt om te vallen, die relaties ervoor zorgen dat je tegen een stootje kunt en die relaties er ook voor jou zijn in de toekomst. Dus lieve relaties en toekomstige relaties, ik blijf jullie ‘spammen’ met mijn aandacht, want wat ik altijd al wist, werkt echt zo. Wat je geeft, krijg je terug. ?0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.