Hartzaken

er zijn geen grote vuren
die ons koude hart verwarmen,
het zijn de kleine vonkjes
die het doen

Toon Hermans

Vonkende hartzaken om te lezen


  • Dat valt ‘rouw’ op je dak!

  • Bouw niet het huis van de toekomst, maar bouw de toekomst van het huis

    Reflectieverslag try-out workshop “gedrag en transities” van DRIFT Het is inmiddels weer enkele jaren geleden dat ik de Masterclass Transitiemanagement bij DRIFT volgde. DRIFT is een onderzoeksinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities verbonden aan de Erasmus Universiteit. Wat mij achteraf het meeste bijbleef is waarom het altijd zo lastig is om mensen daadwerkelijk in beweging…

  • Goed partnerschap begint met een gedeeld visueel verlangen

    Reflectieverslag MakeYourMind Meeting Transitions 16 mei 2019 Het begint met een sterk verlangen naar een ideaal dat in jouw ogen absoluut haalbaar moet zijn. Een verlangen dat vraagt om een no-nonsens mentaliteit. Een mentaliteit die altijd drie stappen vooruit loopt. Het is een kwestie van doen en niet te veel nadenken. Of zoals de Rotterdammers…

Vonkende hartzaken om te bekijken


george parker_maaike rotteveel
De kracht van illusie en de positieve kant van angst

Een bijzonder gesprek tussen George Parker en mij. Op uitnodiging van Michiel Kerkhoffs voor zijn programma Samen Meierijstad.

Bekijk hier het gesprek

Vonkende hartzaken om te beluisteren


leven vanuit verbinding om je missie te realiseren

Op uitnodiging van Skilltowns voor de podcastserie Plevier & de Powervrouwen. De diepte in samen met Monique Dekker


Hoe kun jij je impact vergroten?

Marcel Lahaije daagde mij uit om de diepte in te gaan (en persoonlijk te worden) over de obstakels die ons weerhouden onze missie te verwezenlijken.

Anderen over Maaike


Maaike ken ik al vele jaren als een bevlogen en betrokken persoon. Bij de eerste kennismaking voel je al meteen de warmte tegenover je. Met haar zachte stem dringt zij haarscherp door tot de kern van wat haar klant bezig houdt. “

– Pim Koegler

Het is heerlijk samenwerken met mensen die iets heel fundamenteel begrijpen en daar ook naar handelen: dat winst maken geen doel is, maar een gevolg. Een logisch gevolg van de niet aflatende investering in authenticiteit, wederzijds respect en menselijke warmte die eraan vooraf gaat. De rente die daaruit voortvloeit, heet meerwaarde. Maar dan wel het soort meerwaarde dat het cijfer onderaan de factuur vele malen overstijgt. Zo heb ik Maaike mogen leren kennen. En daar ben ik verre van rouwig om.

– Karl Raats

“De belangrijkste capaciteit die Maaike (in mijn ogen) bezit is dat ze je het gevoel geeft dat je veilig bij haar bent. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Dat maakt dat je je open durft te stellen en ook eerlijk durft te zijn naar jezelf. En dat is eng, maar essentieel, omdat je dan pas tot de kern komt en zaken kunt oplossen.”

– Judith Swaans

“Maaike combineert een natuurlijk empathisch vermogen met oprechte persoonlijke belangstelling. Ook toont ze de moed om complexe zaken kritisch te bevragen met een open houding en oog voor verschillende perspectieven. Niet huiverig om te verdwalen tijdens (zelf)onderzoek vormt zij een sterk motiverende kracht die mens en organisatie aangenaam in beweging brengt. Hiermee heeft zij de essentie van mijn ondernemen weten te raken.

– Ton Baan

“Maaike is enthousiast, betrokken, bevlogen en kan mensen in actie zetten op een verbindende manier. Goed in communicatie, empathisch en letterlijk met het hart 💔 op de juiste plek om mensen en teams verder te ontwikkelen. Ik heb met haar herhaaldelijk samengewerkt en we komen steeds tot resultaat op een hele plezierige manier. Beste talent: luisteren in optima forma en goed in verbinden.”

– Wout Plevier

“Van Maaike leerde ik dat hart blijft kloppen en vraagt om gehoord te worden. Dat het hart van politiemensen zoekt naar verbinding, en betekenis kan geven aan haar opdracht in de maatschappij, als mens en politiemedewerker. Zo starten we met onze Hartstochtelijke verkenning in de politieorganisatie met het voeren van een dialoog tussen politiemensen en burgermensen, zodat zij op een meer persoonlijke en menselijke manier uiting konden geven aan hun verlangen.”

– Ylona Meurs (Nationale Politie )


MakeYourMission

Het bureau voor sociale innovatie vanuit het hart

@Maaike Rotteveel 2023
Disclaimer