Hartzaken

er zijn geen grote vuren
die ons koude hart verwarmen,
het zijn de kleine vonkjes
die het doen

Toon Hermans

Vonkende hartzaken om te lezen


  • Wie geen angst kent, kent zichzelf niet

    Reflectieverslag MakeYourMind Meeting 23 oktober 2018 Bunde (Limburg) Door Maaike Rotteveel, Mission Maker bij MakeYourMission Hoe zou de wereld eruit zien zonder angst? Op basis van deze leefvraag gingen de deelnemers van de MakeYourMind Meeting met elkaar in gesprek. De groep kwam snel tot de conclusie dat de kans aannemelijk is dat de mensheid dan…

  • Het antwoord op de ongestelde vraag

    Verslag Transitie Intervisiebijeenkomst Zuid-Nederland 11 oktober Door Maaike Rotteveel van MakeYourMission Hoe creëer je een echte kringloop economie als we zelf in kringetjes blijven lopen? Volgens Bas Gehlen – directeur van WEPA Nederland (voorheen Van Houtum papier) – moeten we op zoek gaan naar de ongestelde vraag. Niet door de vraag, maar het antwoord eerst…

  • De stroopwafel affaire

    Een verhaal over een man en zijn stroopwafels met een zeer verrassend einde! Met de trein reizen tijdens de spits is een rare vorm van masochisme: niemand wil het, en net als bij de files staat iedereen ervoor in de rij. Na wat geniepig duwen en trekken vind ik zowaar een zitplaats en plof ik met…

Vonkende hartzaken om te bekijken


george parker_maaike rotteveel
De kracht van illusie en de positieve kant van angst

Een bijzonder gesprek tussen George Parker en mij. Op uitnodiging van Michiel Kerkhoffs voor zijn programma Samen Meierijstad.

Bekijk hier het gesprek

Vonkende hartzaken om te beluisteren


leven vanuit verbinding om je missie te realiseren

Op uitnodiging van Skilltowns voor de podcastserie Plevier & de Powervrouwen. De diepte in samen met Monique Dekker


Hoe kun jij je impact vergroten?

Marcel Lahaije daagde mij uit om de diepte in te gaan (en persoonlijk te worden) over de obstakels die ons weerhouden onze missie te verwezenlijken.

Anderen over Maaike


Maaike ken ik al vele jaren als een bevlogen en betrokken persoon. Bij de eerste kennismaking voel je al meteen de warmte tegenover je. Met haar zachte stem dringt zij haarscherp door tot de kern van wat haar klant bezig houdt. “

– Pim Koegler

Het is heerlijk samenwerken met mensen die iets heel fundamenteel begrijpen en daar ook naar handelen: dat winst maken geen doel is, maar een gevolg. Een logisch gevolg van de niet aflatende investering in authenticiteit, wederzijds respect en menselijke warmte die eraan vooraf gaat. De rente die daaruit voortvloeit, heet meerwaarde. Maar dan wel het soort meerwaarde dat het cijfer onderaan de factuur vele malen overstijgt. Zo heb ik Maaike mogen leren kennen. En daar ben ik verre van rouwig om.

– Karl Raats

“De belangrijkste capaciteit die Maaike (in mijn ogen) bezit is dat ze je het gevoel geeft dat je veilig bij haar bent. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Dat maakt dat je je open durft te stellen en ook eerlijk durft te zijn naar jezelf. En dat is eng, maar essentieel, omdat je dan pas tot de kern komt en zaken kunt oplossen.”

– Judith Swaans

“Maaike combineert een natuurlijk empathisch vermogen met oprechte persoonlijke belangstelling. Ook toont ze de moed om complexe zaken kritisch te bevragen met een open houding en oog voor verschillende perspectieven. Niet huiverig om te verdwalen tijdens (zelf)onderzoek vormt zij een sterk motiverende kracht die mens en organisatie aangenaam in beweging brengt. Hiermee heeft zij de essentie van mijn ondernemen weten te raken.

– Ton Baan

“Maaike is enthousiast, betrokken, bevlogen en kan mensen in actie zetten op een verbindende manier. Goed in communicatie, empathisch en letterlijk met het hart 💔 op de juiste plek om mensen en teams verder te ontwikkelen. Ik heb met haar herhaaldelijk samengewerkt en we komen steeds tot resultaat op een hele plezierige manier. Beste talent: luisteren in optima forma en goed in verbinden.”

– Wout Plevier

“Van Maaike leerde ik dat hart blijft kloppen en vraagt om gehoord te worden. Dat het hart van politiemensen zoekt naar verbinding, en betekenis kan geven aan haar opdracht in de maatschappij, als mens en politiemedewerker. Zo starten we met onze Hartstochtelijke verkenning in de politieorganisatie met het voeren van een dialoog tussen politiemensen en burgermensen, zodat zij op een meer persoonlijke en menselijke manier uiting konden geven aan hun verlangen.”

– Ylona Meurs (Nationale Politie )


MakeYourMission

Het bureau voor sociale innovatie vanuit het hart

@Maaike Rotteveel 2023
Disclaimer